header web kit blogger

"Pasang Blog Dot Com Anda Sendiri Dengan Mengikuti Panduan Langkah Demi Langkah Yang Mudah Difahami. Anda Sebenarnya Mampu Melakukannya Sendiri Tanpa Perlu Mengikuti Kursus Yang Mahal!"

 

 

Daripada: Mohd Zulfadli dan Wan Abdul Aziz

 

Saudara/i yang saya hormati,

Blog kini semakin mendapat tempat di hati rakyat Malaysia dari golongan remaja, dewasa, profesional, pihak kerajaan, usahawan dan golongan profesional.

Blog boleh digunakan untuk pelbagai tujuan dan matlamat setiap orang seperti  menjana pendapatan dan mendapatkan pelawat untuk laman web perniagaan anda dengan mudah melalui blog.

Dan yang hebatnya, ramai juga para usahawan berjaya di dalam perniagaan dengan hanya menggunakan blog sebagai alat pemasaran mereka. Malah mungkin anda bakal mendapat hasil yang sama.

Namun, anda perlu bermula dengan betul dan bersistematik serta memerlukan satu strategi dan teknik yang berkesan. Membina sebuah blog tanpa pengetahuan dan perancangan atau panduan yang lengkap akan memberikan hasil yang sia-sia sahaja atau hanya melepas batuk di tangga.

Anda mungkin salah seorang daripada mereka yang tidak tahu membina blog sendiri dan bagaimana mendapatkan pelawat ke blog anda. Anda sering meminta bantuan orang lain, bertanya dan mencari namun masa anda terus habis begitu sahaja dan tidak dapat membina blog anda sendiri.

Mahukah anda terus membazir masa padahal ada jalan yang lebih mudah? Semakin anda membazir masa, semakin anda ketinggalan walhal orang lain terus jauh ke hadapan.

Apakah jalan yang mudah tersebut? Jawabnya adalah dapatkan panduan yang dapat membantu anda melakukannya sendiri walaupun tanpa menyertai bengkel atau pun sebarang kursus..


Sesiapa Sahaja Perlu Memiliki Blog

Tidak kisah siapa diri anda, walaupun seorang tukang masak, penulis buku, peguam, ustaz, guru, pemandu teksi, ahli perniagaan, CEO, usahawan Internet, pelajar, pesara, doktor, petani atau sesiapa sahaja, blog merupakan satu medium penyampaian maklumat yang amat berkesan.

Ia dapat menambah kenalan, berkomunikasi dengan sesiapa sahaja dan yang pasti, ia adalah satu teknologi di Internet yang begitu ampuh sekali untuk digunakan bagi pelbagai tujuan dan matlamat. Maka, anda perlu memiliki sebuah blog sendiri.

Dengan hanya menulis, segenap lapisan masyarakat seluruh dunia akan membaca dan tahu apa yang anda tulis tersebut atau mengenali diri anda! Jika anda seorang usahawan, sudah pasti produk atau servis anda akan diketahui akan kewujudannya olh ramai orang!

Ramai yang telah berjaya membina nama dan menghasilkan pendapatan dengan hanya menggunakan blog. Jika anda perhatikan, begitu ramai usahawan Internet memiliki blog mereka sendiri bagi berkongsi apakah yang mereka lakukan dan menyatakan apakah produk keluaran mereka yang terkini. Jika anda seorang usahawan Internet, tidak memiliki blog adalah satu kerugian terbesar bagi anda dan perniagaan anda!

Blog adalah satu 'tools' (teknologi) yang amat berkuasa di dalam menjana pendapatan atau mendapatkan trafik (pelawat, bakal pembeli) ke laman web perniagaan Internet mereka. Anda juga boleh melakukan seperti mereka jika anda tahu caranya.

 

Dengan Memiliki Blog, Anda Boleh:

Membina kredibiliti dengan menunjukkan kepakaran anda

Mendapatkan trafik 'percuma' ke laman web perniagaan anda

Melakukan program Google Adsense dan program Affiliate

Berkomunikasi dengan bakal dan pelanggan sedia ada anda

Mempromosikan perniagaan konvensional anda dengan lebih berkesan

Menambah rangkaian perniagaan (business partner) melalui Internet

dan banyak lagi!

 

Masalah Yang Melanda!

Saya faham, begitu ramai orang (mungkin termasuk anda?), yang baru ingin bermula di arena 'blogging' terutama di dalam proses memiliki (membina) blog dot com sendiri mengalami beberapa masalah seperti berikut:

Tidak tahu bagaimana memasang blog dot com sendiri

Bermasalah dengan hal teknikal blog kerana tiada panduan mudah dan lengkap!

Bermula dengan langkah yang salah

Memilih topik blog yang tidak menguntungkan

Takut untuk bermula kerana tiada ilmu atau keliru

Tidak dapat menguruskan blog dengan baik

Blog tidak terkenal, pengunjung tidak ramai, hasil tak setimpal

Tiada 'mentor' atau seseorang yang memberikan panduan

Perlu mengupah orang lain dengan kos yang tinggi

Dan banyak lagi masalah yang berkaitan.


Persoalan utama adalah: Apakah langkah pertama yang perlu dilakukan?

Perhatikan, begitu banyak masalah yang dihadapi oleh ramai orang dan mungkin diri anda sendiri. Ketahuilah, masalah yang akan anda hadapi bukan sahaja di peringkat pembinaan blog, malah di peringkat semasa menguruskan blog tersebut dan di dalam usaha mendapatkan pelawat ke blog.

Tentu anda ingin berjaya di dalam 'blogging' (aktiviti ber-blog) bukan? Jika ya, maka anda perlu mendapatkan sesuatu yang dapat membantu anda dari membina blog secara mudah dan bagaimana bermula dengan betul.

Untuk itu, kami di bloggingsteps.com telah bertungkus-lumus untuk menghasilkan satu panduan bagi segala masalah yang anda hadapi terutama di dalam membina blog dot com anda sendiri.


Perkenalkan, Pakej Kit Blogger!

panduan membuat blog

[Produk ini adalah EBOOK, bukan buku cetakan. Segala imej hanya ilustrasi sahaja.]


"Saya bermula dengan ZERO, namun kini saya berbangga dengan blog saya sendiri."

Sebelum ini memang saya berangan-angan untuk memiliki blog sendiri kerana dalam perniagaan adalah tidak profesional sekiranya menggunakan blog percuma.

Anda tidak akan rasa rugi mendapatkan panduan ini kerana saya sendiri yang tidak tahu langsung pun boleh bina blog saya sendiri dengan syarat ada kesungguhan. Jadi, jangan ragu-ragu untuk memiliki panduan ini sekiranya anda mahu menjadi USAHAWAN PROFESIONAL".

Mohd Rozmie a.k.a JimieRay
www.jimieray.com/blog


 

Tiada masa untuk membaca laman web ini?

Klik di sini sekarang untuk
mendapatkan Pakej Kit Blogger ini!


Apa kata pakar Internet Marketing?

“Biar saya berkata jujur. Sesungguhnya kali pertama saya mendapat Ebook BloggingSteps ini secara keseluruhannya adalah secara PERCUMA dari Zul SmartUsaha sendiri untuk direview. 

Saya mengambil beberapa hari untuk membaca pengisiannya kerana kandungannya yang terlalu lengkap. Impression pertama saya, BANYAKNYA BENDA! Tidak seperti Ebook-Ebook separa-lengkap mat salleh berkaitan blogging yang pernah saya baca.

Beberapa hari kemudian, setelah habis membaca dan meneliti kandungan Ebook BloggingSteps ini, saya segera MEMBAYAR Zul dengan duit saya sendiri semata-mata kerana saya ingin mendapat semua faedah sebagai pelanggan Zul! Ya, saya membayar walaupun saya dapat percuma. It’s
that good and comprehensive!

Jika anda belum mempunyai blog, atau ingin mengupah orang untuk membina blog, atau mempertimbangkan untuk mendapatkan buku panduan blog mat salleh, berhenti. Dapatkan Ebook ini dahulu. Anda tidak akan menyesal.

Saya jamin.

sabri saifulsham

Sabri SaifulSham
www.saifulsham.com
"We Care, We Give & We Share”


Melalui Pakej Kit Blogger ini, anda akan mendapat item-item berikut:


Ebook Panduan Asas Wordpress

panduan asas wordpress

Ebook setebal lebih 100 muka surat ini, kini hampir menjadi milik anda!

Di dalam Ebook ini, anda akan mempelajari cara memasang dan menggunakan blog Wordpress dengan langkah yang mudah :

Memasang blog Wordpress ke Hosting dengan hanya 13 langkah mudah!

Mengkonfigurasi blog Wordpress dengan hanya 11 langkah mudah! Kini anda tidak perlu lagi menghabiskan masa untuk mencari beberapa asas konfigurasi penting untuk blog Wordpress. Kesemuanya telah ditunjukkan di dalam panduan ini.

Belajar memasang theme (design) blog kesukaan anda.

Memasang beberapa 'plugin' asas untuk 'melawan' komen SPAM, meletak 'contact form' dan social bookmark icon.

Meletak imej banner imej di sidebar blog.

Belajar asas penggunaan blog seperti penulisan post, memasukkan imej, dan setting category.

Menggunakan aplikasi Widget untuk meletak fungsi Search, Pages, Recents Posts dan Recent Comments.

Tip dan trik SEO di dalam usaha mendapat 'ranking' (kedudukan) yang terbaik di Senarai Hasil Carian di enjin carian seperti Google.com. Ketahui satu kesilapan 'berbahaya' yang dilepas pandang oleh kebanyakan blogger baru. Bahagian ini AMAT WAJIB anda tahu dan melakukannya!

Penerangan adalah praktikal : baca dan buat. Mudah difahami walaupun anda bukan seorang yang banyak tahu hal teknikal!


Klik di sini untuk mendapatkan Ebook ini sekarang!

 

...dan ia hampir menjadi milik anda!

Ebook Panduan Wordpress

Klik di sini untuk mendapatkan Ebook ini sekarang!

 

"Ebook ini antara yang terbaik pernah saya baca.."

"Pakej Kit Blogger ini adalah salah satu Ebook terbaik yang pernah saya baca. Ia bukan Ebook semata-mata tetapi merangkumi semua aspek yang berkaitan.

Saya yang tidak begitu tahu mengenai blog sebelum ini telah berjaya mendirikan blog sendiri dengan jayanya. Amat istimewa kerana zul memberikan satu link rahsia kepada pembeli."

Bent Daniel
http://www.believedreams.com
http://www.convertdv.com


Dengan Ebook Ini, Anda Akan Belajar:

Membina blog pertama dengan panduan yang mudah

Memulakan langkah pertama yang BETUL

Membina blog terus di domain dot com anda!

Mengkonfigurasi dan menggunakan beberapa fungsi asas blog Wordpress

Mendapatkan pelawat (pembaca blog) dengan beberapa teknik efektif, mudah dan percuma. Pelan Tindakan disediakan.


Ya, kini anda yang 'zero' mengenai teknikal blog akan dapat mengetahui segala perkara asas yang penting. Inilah yang anda cari-cari selama ini bukan? Dapatkan sekarang di sini.

 

Testimoni Pembeli

 

"Ebook yang patut anda miliki!"

"Jika anda berminat untuk menghasilkan blog laman web menggunakan wordpress, Ebook ini saya cadangkan untuk anda. Anda tidak perlu bersusah payah, hanya perlu ikut panduan langkah demi langkah yang diberi. 

Hasilnya begitu sempurna. Saya jamin 100% anda tidak menyesal membeli Ebook terbitan SmartZul ini."

Jebat Abd. Kadir
http://mesrainternet.com/blog


"Saya Amat Berpuas-Hati!"

"Dulu saya rasa susahnya hendak membina blog dot com sendiri dan rasa macam kerdil sangat dan tak mungkin saya mampu membuatnya sendiri. Malah bila membaca blog-blog orang lain (blog domain sendiri) rasa-rasanya seperti dah ketinggalan zaman. 

Rupanya saya silap. Peluang masih cerah. Secara kebetulan saya telah memulakan perniagaan Internet jadi ketika itu saya cuba install sendiri blog saya, namun masih banyak yang tidak lengkap. Dalam masa yang sama, muncul Kit Blogger versi kedua. Tanpa membuang masa saya terus memilikinya dan kini blog saya sentiasa diupgrade dari semasa ke semasa dengan panduan tersebut. 

Ruangan support yang disediakan sangat membantu! Alhamdulilah, satu kepuasan wujud apabila telah memiliki blog dot.com sendiri. Anda bila lagi? Jangan tunggu lama-lama, nanti domain anda dikebas orang".

Norazlina Ramdzan
http://forum.wanitaniaga.com

Itulah kata mereka dan mungkin anda juga akan berkata begitu sebaik sahaja mengikuti panduan di dalam Ebook asas wordpress melalui Pakej Kit Blogger ini.

 

Pelbagai Bahan Rujukan Tambahan!

Anda juga akan mendapat beberapa item tambahan penting dan bernilai tinggi yang disertakan bersama dengan pakej ini agar dapat membantu anda bermula dan melakukan sesuatu langkah dengan baik dan bersistematik. Antaranya adalah:

Pelan Tindakan Blog. Dengan pelan tindakan ini, anda akan dapat memulakan langkah pertama dengan betul yang kebanyakannya diabaikan oleh ramai blogger baru:

Tanpa pelan ini, ebook panduan wordpress tidak akan lengkap kerana pelan tindakan ini adalah kunci utama pakej ini. Kebanyakan blogger baru bermula tanpa perancangan yang tersusun, tetapi dengan pelan tindakan ini, anda akan diberikan langkah demi langkah yang sepatutnya dilakukan jika ingin berjaya.

Ebook "Panduan dan Asas Blog". Di dalam ebook ini anda akan disampaikan mengenai asas-asas blog, teknik efektif bagaimana menggunakannya dan cara mempromosikan blog. Ebook ini perlu dimiliki dan dibaca agar kekeliruan anda mengenai blog akan berkurangan.

Ebook "Panduan Mudah FTP". Panduan ini adalah satu keperluan bagi anda yang tiada asas mengenai nama domain, server (hosting) dan penggunaan FTP melalui perisian Filezilla.

Kemahiran dan kefahaman mengenai itu semua adalah perlu agar proses pembinaan dan pengurusan blog menjadi lebih mudah.

Tidak cukup dengan item-item di atas?
Teruskan membaca...


Lihat Blog Mereka Yang Telah Mengikuti 
Panduan Langkah Demi Langkah Melalui Ebook Ini:

dan ramai lagi yang telah berjaya membina blog sendiri!

 

Bonus Eksklusif Untuk Anda!


1# Web Hosting KLServer.biz Setahun PERCUMA !!

Kapasiti Sehingga 1 GB 100% Percuma Untuk Anda!

Kini anda dapat menjimatkan duit poket anda tanpa perlu memikirkan untuk membeli hosting sendiri. Dapatkan Bonus Eksklusif ini hanya melalui pembelian Pakej Kit Blogger. Anda pasti berpuas-hati dengan servis daripada KL Server!


2# Panduan Cpanel Hosting bernilai RM35.00 PERCUMA !!

Dengan Panduan ini, anda tidak lagi perlu pening kepala untuk menyelesaikan masalah bersangkutan Cpanel Hosting anda! Panduan lengkap langkah demi langkah mengenai asas Cpanel, Domain dan juga Web Hosting..

Masih Ragu Dengan Panduan Ini?

 

"Sebuah Panduan Yang Mudah Diikuti..."

"Percaya atau tidak, sebelum ini tidak pernah terlintas di hati dan pemikiran saya untuk memiliki blog dot com sendiri kerana waktu itu saya sentiasa memikirkan betapa susah dan sukarnya untuk menginstall dan mengendalikan blog sendiri.

Namun segala-galanya berubah dengan adanya Pakej Kit Blogger ini! Kandungannya yang lengkap dengan langkah demi langkah ditunjukkan secara teratur dan terperinci menjadikan pemasangan blog lebih mudah dan menyenangkan.

Syabas dan terima kasih diucapkan kepada saudara Mohd Zulfadli a.k.a SmartZuL kerana anda telah menghasilkan sesuatu yang benar-benar BERNILAI dan BERHARGA terutamanya kepada mereka yang bersungguh-sungguh untuk memiliki blogdotcom mereka sendiri.

Kini saya mampu tersenyum puas kerana telah berjaya membangunkan sebuah blog yang dimiliki sepenuhnya oleh saya sendiri".

Thanks you so much, SmartZul!

Nur Misuari aka PrinceQ
http://www.princeq.com


"Tak Tahu Teknikal, Tapi Boleh Bina Blog..."

"Selalu sangat membaca blog oranglain menjadikan saya bersemangat untuk mempunyai blog sendiri. Tapi bagaimana dan dimana nak mula, bab teknikal IT ni saya memang tak tahu langsung.

Tetapi apabila bertemu dengan Ebook Panduan Asas Membina Blog (hanya dengan melihat perkataan Membina Blog), tanpa berlengah lagi saya terus membuat pesanan walaupun tidak mengetahui apa itu Wordpress dan yang lebih menarik adalah ia dalam bahasa yang mudah difahami iaitu Bahasa Malaysia. 

Dilengkapi dengan Pelan Tindakan, cara mendapatkan domain dan hosting, audio dan video untuk lebih memudahkan pemahaman dan yang paling saya kagumi adalah SUPPORT ONE-TO-ONE di forum khas untuk pembeli Kit Blogger ini. Terima kasih kepada Smartzul kerana memberi saya peluang untuk merasai sendiri pengalaman berblog ini."

Leeza Ismail
Kajang, Selangor

http://www.mymumbiz.com



Berapakah Harganya Untuk Semua Item Di atas?

 


Dengan Hanya
RM65.00, Anda Akan Mendapat Semua Kelebihan Di Atas!

Dapatkan Hari Ini Juga.

Beli sekarang walaupun pada jam 3.00 pagi!

[ Pembelian anda melalui proses yang selamat ]

 

[Link download akan dihantar ke emel anda]


Jangan bazirkan masa anda kerana ia amat bernilai!

Anda tidak rugi kerana dengan ebook ini. Anda dapat menjimatkan masa di dalam mencari informasi sebegini di Internet atau di kedai-kedai buku. Saya telah menghabiskan banyak masa semata-mata untuk menyediakan satu panduan yang lengkap. Segalanya telah tersedia untuk anda!


Kini, anda tidak perlu lagi...

 

Anda tidak perlu menghabiskan banyak masa untuk mencari dan belajar sendiri. Saya juga seperti anda bermula dengan 'zero', maka saya tahu apa yang anda sedang lalui. Saya telah banyak menghabiskan masa untuk menguasai teknik 'blogging' dan juga perkara teknikal sistem Wordpress.

Masa anda lebih penting daripada wang.

 

Tidak perlu melakukan 'trial and error' sehingga tibanya rasa putus-asa. Saya telah dokumentasikan langkah demi langkah secara tersusun dan mudah difahami untuk anda.

Anda tidak perlu lagi mencari dan mencuba dengan harapan menggunung. Kini ia telah siap-sedia di dalam satu ebook yang mudah difahami yang perlu diikuti langkah demi langkah sahaja.

 

Tidak perlu lagi bertanyakan kepada mereka yang endah tak endah menjawab persoalan anda. Kini anda sudah ada penyelesaiannya dan juga ruang support yang khas untuk anda.

 

Tidak perlu menghabiskan wang anda untuk mengupah dan terus mengupah orang lain! Upah adalah sekitar RM300, tetapi dengan pelaburan RM65.00 sahaja, anda jimat sekitar RM400! Kini anda sudah dapat jimatkan wang ringgit anda dengan Ebook ini.

 

Anda juga tidak perlu lagi hanya menjadi penonton ke atas kejayaan orang lain. Anda kini juga sudah mampu untuk membina blog sendiri dan mula menjana pendapatan di Internet!


Usah bertangguh, dapatkan dengan segera!

 pakej kit blogger

Klik di sini Untuk Pembelian Pakej Kit Blogger

 

FAKTA PENTING!

Penggunaan blog khususnya di Malaysia masih di tahap awal dan smartusaha.com merupakan perintis penggunaan blog khususnya dalam bidang perniagaan dan pemasaran Internet. Namun, hari demi hari, bilangan blog semakin meningkat dan tahukah anda..?

Orang yang lambat bertindak untuk memiliki blog dot com sendiri kelak agak sukar untuk menembusi pasaran di Internet kerana di waktu itu begitu banyak persaingan termasuk kadar pemilikan nama domain yang amat pantas. Nama domain pilihan anda mungkin akan diambil orang. Jika anda bermula sekarang, anda akan mendapat hasilnya sepertimana yang saya rasai sekarang. 

Dengan blog sendiri (bukan blog percuma!), anda akan membina satu tapak yang kukuh dalam perniagaan dan strategi pemasaran anda! Malah blog juga amat sesuai untuk mereka yang tidak tidak tahu membina laman web statik kerana amat mudah untuk digunakan..

 

Usah bertangguh lagi untuk mendapatkan panduan ini dan mula membina blog dot com anda sendiri!

 

Yang Ikhlas,

Mohd Zulfadli dan Wan Abdul Aziz

 

PS. Pakej Kit Blogger ini sarat dengan perkara asas tetapi penting yang perlu anda ketahui untuk turut serta di dalam arena 'blogging'. Tanpa asas yang kukuh, anda akan kecundang. Dapatkan pakej ini dengan segera.

 

 

| Home | Pembelian | Ejen Affiliate | Hubungi Kami |